Előrejelzések

2023. szeptember — külpolitikai előrejelzés

Szeptemberben számtalan esemény várható. Augusztusban több felfordulást is láthattunk a világpolitika színpadán. Ezeknek az eseményeknek a lecsengése várhatóan szeptember hónapján is túl fog nyúlni, de az ősz kezdete egészen hatalmas változásokat jelez előre.

Több

2023. augusztus — külpolitikai előrejelzés

Augusztus is esemény dús lesz. A Nigerben történt katonai puccstól kezdve egészen a spanyol választásokat követő tárgyalásokig rengeteg mindenről lesz szó. Nem szabad természetesen elfelejteni az Izraelben zajló eseményeket, illetve az háború várható fejleményeit.

Több

2023. július — külpolitikai előrejelzés

Júniusban rengeteg esemény történt, amelyek felforgatták a globális viszonyokat. Éppen ezért jövő hónapban érdekes lesz megfigyelni ezen események kibontakozását. Egyértelműen a legfigyelemreméltóbb az orosz helyzet alakulása lesz.

Több

2023. június — külpolitikai előrejelzés

Júniusban sok érdekes eseményre számíthatunk. Láthatjuk, hogy hogyan alakul az orosz-ukrán háború, illetve a szudáni polgárháború. Ezenkívül a koszovói és pakisztáni helyzet alakulását is megfigyelhetjük, miközben elindul az amerikai elnökségért folytatott verseny.

Több

2023. május — külpolitikai előrejelzés

Májusban kevés, de annál izgalmasabb esemény várható: a törökországi választásoktól egészen a Szudánban zajló harcokig.

Több

2023. április — külpolitikai előrejelzés

Összefoglaló április legizgalmasabb várható külpolitikai eseményeiről.

Több

Márciusi külpolitikai előrejelzés

Márciusi külpolitikai előrejelzés: háború, választások, államközi kapcsolatok Kubától Kínáig.

Több

Februári külpolitikai előrejelzés

Februári külpolitikai előrejelzése a közeljövőben várható fontosabb eseményekről: Ukrajna, Koszovó, Irán, Izrael, Nagorno-Karabakh, Afrika.

Több