514490087123754
top of page
Keresés

KÜLPOLOGIKA csinálni pályázatÚjra pályázatot hirdetünk. Minden vállalkozó szellemű olvasónk írását várjuk szerkesztőségünk postafiókjára (szerkesztoseg@kulpologika.hu). Terjedelmi megkötés nincs. A legjobbnak ítélt pályaműveket közzétesszük honlapunkon, illetve íróik tárgyjutalomban részesülnek. Ezúttal is könyvjutalomban, maradiak vagyunk.


Témánk: Oroszország.


Az egyes külpolitikai döntések eredője a nemzeti identitás, mint folyamatosan változó meghatározottság. Ez a meghatározottság tetten érhető a társadalmi mobilizációra alkalmas hivatkozási pontokban, a politikai problémakezelés stílusában, a közvélemény működési sémáiban, a közbeszéd tematizálhatóságában, illetve a történelmi traumák kezelési kísérleteiben is. Mindezek kirajzolnak egy összetéveszthetetlenül nemzet-specifikus képet. Ezt szeretnénk megragadni az állam és társadalom, valamint az egyén szintjén is.


Avagy, milyen Oroszország és az orosz ember, és mégis miért?


Írásod szólhat az orosz politika, történelem, közélet egy kiragadni érdemes mozzanatáról vagy éppen tendenciákról, de nyúlhatsz könyv- és filmélményekhez, saját emlékeidhez, benyomásaidhoz, hogy megfogd az orosz identitás mibenlétét. Az összes olyan írást szívesen fogadjuk, mely IV. Iván, Puskin, Mengyelejev és a Pussy Riot hazájával foglalkozik, és kicsit is közelebb visz minket ahhoz, hogy megértsük Oroszországot és az orosz embert.


Beküldési határidő: 2020. november 30.

Drukkolunk.
bottom of page