PODCAST

"Olyan változások előtt állunk, ami példa nélküli az emberiség történelmében." - Stumpf-Biró Balázs

A Külpologika új videó podcastjában vendégünk Stumpf-Biró Balázs összeomlás-kutató.

Több

Ez a háború rólunk szól - interjú Robert C. Castel geopolitikai elemzővel az ukrán-orosz háborúról

Robert C. Castel, Izraelben élő geopolitikai elemzővel, a neokhon.hu állandó szerzőjével a Külpologika első videópodcastjában az ukrán-orosz háborúról beszélgettünk. A háború tragikus forgatókönyvei kapcsán olyan témák és kérdések merültek fel, mint

Több

Podcast - beszélgetés Dr. Wagner Péter külpolitikai elemzővel

A Külpologika májusi podcastjában Dr. Wagner Péterrel, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külpolitikai elemzőjével beszélgettünk az USA afganisztáni és közel-keleti kalandjairól, hogy megérkezzünk végül Ukrajnába. Háború háború hátán, egy új világrend pedig a miénken.

Több

A lelkész marad - interjú Kolozsy András nagydobronyi lelkésszel

Aztán megborotválkoztam és átmentem az imaterembe istentiszteletre. A tegnapi ige, ami következett az Sámuel első könyvéből 14. fejezet volt. Az ige arról szól, hogy Izrael népe háborút visel a filiszteusok ellen, aznap reggel ennek különös fénytörése volt, hiszen mindenki tudta, hogy az ország, ahol élünk is háborút visel most.

Több

Podcast - Beszélgetés Salát Gergely Kína-kutatóval

A Külpologika első podcast adásában Salát Gergely Kína-kutatóval beszélgettünk a Kínára váró kihívásokról. Szóba került a friss orosz-kínai együttműködés, de beszélgettünk Kína természeti és technológiai erőforrásairól, a kelet-nyugati új szembenállás különböző forgatókönyveiről és természetesen a Kína előtt álló belső problémákról. A demográfiai helyzetről, az Evergrande csődjéről és a Párt őszi kongresszusáról, aminek nagyobb jelentősége lehet, mint az amerikai elnökválasztásnak.

Több

A legnagyobb esemény az emberiség történetében - interjú Stuart Russell-lel

Stuart Russell-lel sokat beszélgettünk. A filmükről, Midász király legendájának tanulságáról, hogy építsünk-e emberi kinézetű robotokat, lehet-e morálról beszélni a mesterséges intelligencia vezette gépekkel kapcsolatban és végül, hogy mire tanítsuk meg a gyerekeinket.‍

Több

Angyalok pokla? Egy igazi Donnie Brasco - interjú Jay Dobyns-szal

Jay Dobyns nyugdíjas, az arizonai Tucson helyi futball csapatának vezetője. Szerető férj, családapa, barát, a szentháromság kispolgári kliséit is el lehet sütni vele kapcsolatban. Ma már. De ez nem volt mindig így. Korábban volt már bérgyilkos, adósságbehajtó, hajléktalan, üzletelt kábítószerrel, belekóstolt a fegyverkereskedelembe, volt piti bűnöző, de kormányellenes szélsőséges is.

Több

Beszélgetés Szabó Dávid külpolitikai elemzővel

Meddig él az orosz álom? - A Külpologika új podcast adásában az orosz-ukrán háború gyökereiről és lehetséges kimeneteléről beszélgettünk Szabó Dávid külpolitikai elemzővel.

Több